Transkriberas av Roland Deschain
Svensk översättning: Bas Ilika

Kapitel 1

 1. Detta är Pa Stasors ord angående historien om Linguini, hur Han kom till honom, om den ultimata fyllan, och hur Han spred hans mat.
 2. Och ja, mannen du känner som Linguini var en syndig människa. Han var inte en följare av den Helige Pastan i hans namn, och inte heller av köttbullar och sås i hans heliga namn. FSM tittade ner på honom, fylld av vreda,  han hade också en kraftig baksmälla, och sannerligen detta gav misshaga till den å så store och enda nudliga.
 3. En dag medan han var i hans kök, slogs Linguini med stor inspiration för en ny måltidsrätt. Aldrig förr hade han tänkt att göra en helig maträtt från grunden. Så han tagde de tre heligaingredienserna av ägg, mjöl och gryn, och han blanda dem, och se, han blandade dem mycket väl. När han såg vad han hade frambringat valde han att strimla det i tunna strimlor. Således gjorde han sitt första pasta.
 4. När han hade kokta pastan, fann han att dess smak var gudomlig, och i det ögonblicket visste han verkligen att han hade inspirerats av Honom. Men något kändes fel, han hade inte hade känt den milda beröringen  av bihang. Inte ens placeringen utav hans nyligen gjorda pasta på sin axeln gav hon den intensiva känsla av köttbullesmaksatt kärlek. FSM var blind inför Linguini lidande eftersom han fortfarande satt inne med sin heliga baksmälla, och sitt tidigare missnöje med Linguini, så han lät honom bli ignorerad ett tag.
  fsm
 5. Linguini spred  recept till de troende, och de var snart en favorit vid de heliga måltiderna i hela landet. Linguini bad natt och dag till FSM att han skulle röra vid honom och välsigna hans hyllning till den heliga måltiden, men han var inte hört. Linguini beklagade detta, och snart hade han insett hans tidigare felaktiga och syndiga sätt.
 6. Veckor ledde till månader, han hade ännu inte berörts av Honom. Linguini tog att bära Helig Klädsel och pratar som heliga pirater, men ändå var han inte hört. Linguini kunde inte klandra Honom som klandrade Linguin, så som han hade varit dåligt innan sin upplysning.
 7. Ett år senare slutade FSM slutligen tjura. Han fick tag på  aspirin, och kände sig mycket bättre. Genast fick han hur Linguini hade lidit det senaste året och kände sig skyldig, men han riktade fortfarande starka misstänksamma tankar mot honom. Han steg ned till jorden där han besökte Linguini i form av en gammal pirat. Linguini välkomnade denna främling i sitt hem och sa att han för detta inget ville ha.
 8. Serverades bara den finaste pasta och grogg, FSM i sin förklädnad började anta värme gentemot Linguini, när han förde ut sin största överraskning; en skål med sin egen pasta skapelse. FSM smakade och han var fylld med kärlek till Linguini, eftersom pasta verkligen passade för den finaste utav ölvulkanbarer.
 9. FSM uppenbarade sig bakom sin förklädnad, och avslöjade sig till Linguini och förklarade att från denna dag skulle hans pasta serveras i himlen, och från denna stunden kallas Linguini för att hedra sin skapare. Linguini darrade, och stod i vördnad för honom. FSM såg detta och förlängde ett bihang mot Linguini, som röra honom försiktigt.
 10. En plötslig ljus dök upp, och en mängd strippor avslöjade sig, bära fat med grogg in i Linguini hus. Mycket munterhet hade de alla på natten, eftersom groggen ganska snabbt försvann , särskilt efter det att FSM börjat sjunga sina heliga sjömansvisor långt in på natten.