Skrifter hämtade och översatta till svenska från samlingen The Loose Cannon.
Samlingen av skrifterna går att läsa på sitt originalspråk engelska här >> The Loose Cannon

Vi jobbar ständigt med nya översättningar för att tillgängliggöra dessa för fler.

Dvärgarna/Dvergarnas bok

*Transkriberad av DaveLFlying_spaghetti_monster_creating_mountain_trees_and_midget
Svensk översättning: Fader Al’dente

Kapitel 1

Den skalliga dvärgens förbannelse

1 I de dagar då  det Flygande Spaghettimonstret kammade Bobbys berg, 2 betraktade han jorden och såg att landet saknade valda undersåtar. 3 I hans häftiga, nudliga, storhet, kastade det Flygande Spaghettimonstret sitt nudliga bihang tillbaka över Bobbys berg och sade med ett nudligt morrande: 4 ”Skicka  ut mina älskade undersåtar! 5 Varde dem små och i stånd att skalla långa människor i skrevet. 6 Låt dem vara i stånd att verka som mobila ölhållare. 7 Låt dem vara söta och gosiga, 8 och låt dem vara i stånd att rida många bra vinnare på tävlingarna.” 9 Och till världen kom dvärgarna. 10 För de var verkligen extremt söta och gosiga.

11 De skalliga dvärgarna blandades ibland ihop av FSM med roll-on deodorant. 12 Detta roade FSM oerhört mycket, 13 han namngav de skalliga dvärgarna ‘Rexonan’ eller ‘Rexonii’ (plural). 14 Men extremt söta och gosiga var de. 15 I början odlade dvärgarna mycket basilika och örter. 16 Och med avsaknaden av protein i kosten, växte de sig inte långa. 17 Och ledaren för deras stam var Egbert. 18 Ty han var så älskad av FSM för sin skallighet, att han förskonades från ytterligare dvärgskämt som en handling av barmhärtighet.

19 Så en dag efter skörden av basilika, växte sig Egbert och stammen rastlösa 20 och längtade efter tillägget av malet nötkött i deras pasta penne. 21 Men Egbert visste att ytterligare protein skulle kunna tvinga honom att växa sig lång, och därigenom förverka sin ärevördiga dvärgighet. 22 Detta skulle också förverka hans rätt att få barnmeny på McDonalds, 23 vilket var en riktig besvikelse. 24 Och FSM uppenbarade sig för Egbert och dvärgstammen och talade. 25 ”Okej grabbar, jag är verkligen ledsen för de riktigt dåliga dvärgskämten på er beskostnad. 26 Men det är verkligen tråkigt att vara ett högre väsen emellanåt.” 27 Och dvärgarna hurrade, och gav high fives laget runt, med sina knubbiga händer och fingrar. 28 ”Som ett tecken på min goda vilja tänker jag låta er använda mald nötfärs, 29 förutsatt att ni vidhåller en balanserad kost och inte växer er långa.” 30 Och dvärgarna blott hurrade och jublade med sina små små röster, 31 sjungandes Randy Newman sånger i hans ära (ni kan gissa vilka).

32 Helgade vare hans nudliga bihang” ropade dem med sina heliumfyllda röster. 33 Och i ett försök att övervinna sin proteinbrist, 34 tog dvärgarna itu med att slakta allting som rörde sig på jordens yta. 35 Ty de slaktade Bältdjuret, Antilopen samt Jordsvinet och alla andra djur från A-Ö. 36 Och Egbert sade således: “Mannen, att dööda aallaa di djuurena ee myee bäddoor än å odla all dendäringa baasilikaan å ööördorna.”
37 Och där var stor nudlig glädje på backarna runt Bobbys berg.
38 Ty deras var kungariket av protein!!