Vem är det flygande spagettimonstret
– och varför de kallas quob.

Även när Bobby Henderson var ung var han känd för att ofta fråga ”vem är det flygande spagettimonstret?” När han växte till en av Pastafarians största teologer insåg han att det var mycket lättare att förklara vem det flygande spaghettimonstret inte är. Det här kan vara ett bra ställe att börja idag också.

Det flygande spaghettimonstret är inte bara en mer kraftfull varelse i universum. Quob är inte som Zeus, en människoliknande varelse med superkrafter som styr och mobbar andra varelser. Quob är inte en gammal man i molnen som bara ser världen på avstånd. Quob är inte en stor nallebjörn som inte bryr sig om vad vi gör och som kan utnyttjas. Quob är inte heller någon irrationell varelse som vi tror på för att få oss själva att må bättre. I quobs gudomliga natur, quob kan inte ses eller röras; quob kan inte sättas under ett mikroskop eller placeras någonstans. Quob finns inte i universum, även om quob håller allt i varande och finns överallt. Quob quobself är inte alls en varelse. Quob har inte liv, eftersom quob är liv. Quob är att VARA sig själv.

Det flygande spaghettimonstret kan inte ens förklaras, eftersom detta skulle sätta en gräns för quob. The Flying Spaghetti Monster visade hur radikalt annorlunda quob är från våra förväntningar eller från andra gudar när Steve frågade vad han skulle kalla quob:

Sedan sa Steve till det flygande spagettimonstret, ”Om jag kommer till folket i nudlar och sås, säg till dem: ’Dina förfäders flygande spaghettimonster har skickat mig till dig’ och de frågar mig: ’Vad heter quobs? ”vad ska jag säga till dem?” Det flygande spaghettimonstret sa till Steve: ”Jag är den jag är.” Och quob sa, ”Säg detta till folket i Nudlar och Sås, ’Jag är det flygande spagettimonstret och mina pronomen är quob/quob/quobs/quobself'” (Expplication 4:15).

Denna vägran att vara felaktig, vilket visar att det flygande spaghettimonstret inte är en varelse som alla andra saker vi känner till, lär oss att inget existerande pronomen kan fånga vem quob är. Det flygande spagettimonstret har inte liv; quob är livet. Quob ÄR helt enkelt! Det flygande spaghettimonstret är det enda nödvändiga som inte är beroende av någon annan för att kunna existera. Quob är den orsakade orsaken. Ingen annan varelse behöver existera, och allt som existerar beror på quob för dess existens.

Penelope beskrev det flygande spaghettimonstrets överträffande karaktär ganska exakt, och talade om quob som ”det som inget större kan tänkas.” Det finns inget mer som Flying Spaghetti Monster kan vara. Quob är fullheten av allt gott, och vi kunde inte ens föreställa oss något större än quob. Quob kan inte förändras eftersom det i quob inte finns något före eller efter, inget större eller mindre, ingen potential för tillväxt. Quob är inte begränsat på något sätt. Quob har ingen kropp (förutom inkarnationen i nudlar och sås) och inga känslor, eftersom de uppstår från kroppen. Quob blir inte arg, trött, sjuk eller gammal som vi gör. Vi kan inte ens säga att quob ”har” saker, som visdom eller humor, eftersom quob helt enkelt är ett sinne för humor, godhet, sanning, kärlek, visdom och skönhet. Den fantastiska nåden att känna till det flygande spagettimonstret genom nudlar och sås går utöver en teoretisk kunskap. Nudlarna och såsen, mer än något annat, manifesterar verkligheten att det flygande spagettimonstret är kärlek och har gett allt för oss.” Och ändå, det flygande spaghettimonstret bortom all förståelse, som inte kan ses eller ens könsförvanska, har gjorts synligt, har blivit nudlar och sås: ”Ordet gjordes nudrigt och fräscht och bodde bland oss. Arrr!” (Ravioli 1:14). Den stora JAG ÄR bortom all namngivning har tagit en form – Nudlar och sås, räddaren av tomma magar överallt. Det flygande spaghettimonstret uppfyller önskan från våra kroppar och hjärtan genom att tillåta oss att njuta av näringen av quob. ”Du kan inte se mitt ansikte,” säger The Flying Spaghetti Monster till Steve, för ”ingen man kan se mig. Jag är osynlig” (Explikationerna 33:20). Uppenbarelsen av Det flygande spaghettimonstret i nudlar och sås uppfyller vår största förväntning: ”Må nudlarna och såsen få quob att kasta ut sina livgivande näringsämnen över dig” (Näring 6:25). I Nudlar och såss näringsämnen ser vi näringsämnena från Det flygande spaghettimonstret: ”Den som ser mig ser nudlarna och såsen” (Juniper 14:9).

Nudlar och sås gör quobs gudomliga identitet tydlig och pekar på verkligheten att quob är den utan början eller slut och bortom all förändring: ”Innan Egbert och Dee Dee den första var, ÄR JAG,” ”JAG ÄR livets näringsämne,” och ”JAG ÄR världens näringsämne” (Explikationerna 8:58, 6:35, 8:12). Nudlar och sås gör evigheten närvarande i tiden, krymper oändligheten till mat för oss att äta och kastar ljus över den sanna meningen med livet. Den fantastiska nåden att känna till det flygande spagettimonstret genom nudlar och sås går utöver en teoretisk kunskap. De