Tron på det Flygande Spaghettimonstret har funnits i Sverige under flera år. Pastafarianismen har dock varit nästintill osynlig. Vi har tidigare varit dåliga på att organisera vår kyrka på nationell och lokal nivå.

Svenska Pastafarikyrkan är ett initiativ för att förena oss under samma tak, ett sätt för oss att skapa församlingar som tillhör varandra och som tillsammans hjälper till att stärka vår tro och vår plats i samhället.

18 thoughts on “Pastafarianer i Sverige

 1. Bomber och granater alla pirater

  Jag har funderingar att köpa mitt certifikat som pastor från http://venganza.org/ är det någon som använt det rent praktiskt hittills?? Finns det nån svensk motsvarighet?? Kan jag få ett bevis på att jag tillhör församlingen i Sverige på nåt vis??

  http://www.kammarkollegiet.se/vigselr-tt/ans-k-om-tillst-nd-att-f-rr-tta-vigsel kräver bevis på organisationens verksamhet, har vi nån sådan???

  RAmen

 2. Är ni helt seriösa på allvar ett jävla spagettimonster HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHSHSHH va synd att man kan va så dum

  1. Några pastafarianer tror på FSM, och vissa ser det som satir. Jag skulle bara vilja framhålla att satir är en ärlig, legitim grund för religion. Satir bygger på sanning för att vara effektiv.

   Om det är ett skämt, är det ett skämt där man förstår poängen måste man också vara medveten om den underliggande sanningen.

   Jämför vår religion med de som bygger på lögner. Jag pratar inte nödvändigtvis om vanliga religioner (som själva ofta är fulla av mystik och ad hoc-resonemang), men tänker på kulturer eller kyrkor där ledarna skinnar sina anhängare på pengar. Det här är grupper där efterföljarna verkligen tror. Är dessa kyrkor legitima eftersom de har många sanna troende?

   Eller kan vi komma överens om att religion handlar lika mycket om samhället som någon gemensam tro. Med en rationell måttstock är pastafarianer en lika legitim religiös grupp som någon. Förmodligen mer, eftersom vi är ärliga och rationella.

 3. Förutom att jag anmälde mej som kandidat till eventuella styrelseuppdrag skulle jag gärna vilja vara vigselförrättare .
  Jag skulle sålunda gärna vilja ha ” bevis på organisationens verksamhet”

  Vänligen Joakim

  1. Hej TB!
   Tron sitter inte i pastan. Pasta är bara ett av alla sätt som finns för att njuta av livet.

 4. Tråkigt nog verkar det som att detta forum är ”dött”. Jag skulle vilja önska er alla en vacker lördag med mycket god pasta till middag samt en hel del öl förhoppningsvis.

  Ramen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *