Så du vill alltså bli pastafarian?

Underbart!
Anse dig själv som fullständig medlem. Du lär märka att du inte kommer att behöva göra något ytterligare för ditt medlemskap, det kommer aldrig att kosta dig något.

Men om du vill att vi ska veta om att du bekänner det Flygande Spaghettimonstret som din skapare får du gärna fylla i dina uppgifter och bli aktiv medlem. Då kommer vi att skicka nyhetsbrev samt kallelse till våra möten. Det blir också enklare för oss att organisera alla pastafarianer i Sverige.

>>Bli Medlem<<

Hjälp kyrkan att utvecklas och växa

Genom att sprida ordet om FSM växer vi starkare.  Berätta för folk om pastafarianism.  Påpeka gärna hur vi idag är den fredligaste av alla religioner i världen, vi har aldrig startat några krig i vår guds namn och vi har aldrig hört talas om några dödsfall som har med vår tro att göra. Vissa statliga bidrag kräver att vi har registrerade medlemmar varpå det så klart hade varit ett enormt stöd om du kan tänka dig att bli detta.

Kan jag vara medlem även om jag inte alls tror på Spaghettimonstret?

Ja det kan du!  Precis på samma villkor som andra utövare i andra religioner inte bokstavligen tror på sin heliga skrift, kan du vara Pastafarian utan att helhjärtat tro på vår skrift. Med andra ord, känder du till några kristna som inte tror att allt som står i bibeln verkligen är sant – men som ändå ser sig som kristna?  Det gör vi också, sann tro är oftast inte något som krävs inom religioner.   De flesta religioner är komponerade av grupper som delar många – men inte alla – sätt att se världen på.  Pastafarianism skiljer sig inte på det planet.

Oavsett vad du bestämmer dig för så kom ihåg detta:

FSM är en äkta legitim religion precis på samma sätt som alla andra. Att många ser detta som en satir förändrar inte att oavsett vad någon annan säger, är vår religion liga legitim som någon annan. Och det är *det* som är hela poängen.